achtergrond-new.jpg

Yoga, meditatie en mindfulness

"Terug naar je natuurlijke staat van gelukzaligheid."

Yoga

Heb je behoefte aan meer energie en je lekker in je vel te voelen? Voel je je soms wat stijfjes en zou je 's morgens wel eens wat soepeler uit je bed willen stappen om met frisse zin je dag te beginnen? Yoga is daar het perfecte middel voor. Door middel van verschillende houdingen in combinatie met ademhalingstechnieken leer ik jou hoe je weer in contact komt met jouw lichaam en het flexibele lichaam vol energie waar je naar verlangt te helpen creëren.

Yoga stimuleert kracht, flexibiliteit, reduceert stress en bevordert het algeheel gevoel van welbevinden en heeft een zeer gunstig effect op je algehele gezondheid. Yoga maakt niet alleen je lichaam soepel en veerkrachtig maar ook je geest.

 

Yoga is van oudsher een hindoeïstische filosofie, waarbij je leert om één te worden met de realiteit en je te ontdoen van illusie. Yoga is een staat van zijn. De oefeningen voor het lichaam kennen we vooral in het westen als yoga maar vormt slechts een onderdeel van de yogafilosofie op het pad van oefeningen naar verlichting. (o.a. verlichting van stijfheid, stress etc.)

Boek jouw privé, groeps- of bedrijfsworkshop yoga, meditatie en/of mindfullness of doe mee met de online livestreamlessen. Kijk voor de lestijden en het boeken van jouw les in het livestream lesrooster.

 

Meditatie

Blijf je maar malen en voel je je moe maar kun je de slaap maar niet vatten?

Ben je toe aan rust in je hoofd en zou je je wel weer eens lekker ontspannen willen voelen?

Door middel van meditatie breng je de innerlijke rust terug, zodat je je hoofd weer lekker leeg kunt maken en je lichaam weer heerlijk ontspannen aan zal voelen.

Meditatie is een vorm van geestelijke oefening met als doel weer in contact te komen met jouw kern. Ik maak daarbij gebruik van concentratie-, visualisatie- en ademhalingsoefeningen. Door in contact te komen met jouw kern zul je direct weer in staat zijn om jouw lichaam en geest in hun natuurlijke staat van ontspannenheid, kalmte en rust te brengen. In deze staat van diepe rust ontstaat er ruimte voor inzicht.

Mindfulness

Mindfulness is een trainingsprogramma dat wetenschappelijk bewezen helpt bij een druk bestaan, burn out, slaapproblemen, stress, onrustig gevoel, lusteloosheid, somberheid en klachten. Mindfulness helpt je om de achterliggende patronen te herkennen, zodat je positieve wijzigingen in je gedragspatronen aan kunt brengen, zodat jouw lichaam en geest weer in hun natuurlijke staat van balans en harmonie kunnen komen. Hierdoor ontstaat er weer rust, herstel van klachten en het weer kunnen genieten van het leven.

Wanneer mindfulness en voor wie?

Mindfulness is toepasbaar bij ongemakken zoals:

 • Stress

 • Verdriet

 • Burn out

 • HSP

 • ADHD

 • Onrust

 • Somberheid

 • Lusteloosheid

 • Slecht (in)slapen

 • en allerlei andere ongemakken en klachten.

 

Mindfulness is zeker voor iedereen zeer waardevol, we leven allemaal in een drukke maatschappij waar je jezelf al snel voorbij loopt. Mijn ervaring leert dat juist de mensen die vinden dat ze dit niet nodig hebben het meest baat erbij hebben.

Over mij

Terugkijkend naar mijn jeugd begreep ik pas veel later waarom ik altijd sneller moe was dan mijn broer en zussen. Toen ik later ging werken als danseres en sportlerares en mijn collega’s nog even wat gezelligs gingen doen daarna, moest ik vaak afhaken. Ook dit snapte ik pas toen ik mij er jaren later van bewust werd dat ik hoogsensitief (HSP) ben en indrukken van buitenaf daardoor bij mij harder binnenkomen tot uiteindelijk een burn out aan toe. Of in ieder geval dat dat zo heet en wat dat dan inhoudt voor mij en hoe daar mee om te gaan in het dagelijkse leven. Door opleidingen te volgen op het gebied van yoga en meditatie (gecertificeerd lerares in Hatha yoga, Yin yoga en Nidra yoga) en mijn dagelijkse spirituele oefeningen te doen, heb ik geleerd mijzelf in balans te houden. Mijn grenzen aan te geven en mij op tijd terug te trekken uit situaties die mij niet dienen. Andere keuzes te maken in werk, omgeving, vrienden en relaties door te leren luisteren naar mijzelf.

 

Werkwijze

Yoga, meditatie en mindfulness sessies kunnen zowel live, online als op locatie (binnen of buiten) gedaan worden. Als eerste zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden, waarin er duidelijkheid gecreëerd wordt in wie jij bent, waar je op dit moment staat en wat je voor ogen hebt. Vanuit hier starten we met een op maat gemaakte training op jouw “level” en zullen we in jouw tempo stappen zetten om jouw doel te bereiken. Bij een serie sessies wordt er tussentijds geavalueerd waar je nu staat en zal ik bijsturen waar nodig in het traject. Stel dat je het lastig vindt om je te concentreren dan zal ik je uitdagen met meer concentratie gerichte oefeningen en je op dat vlak meer tips geven.

Werkomgeving van Joyce Romkes

Werkomgeving Joyce Romkes is Haarlem, Aalsmeer, Aerdenhout, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bentveld, Beverwijk, Bloemendaal, Bloemendaal aan Zee, Castricum, Cruquius, Halfweg, Heemstede, Heemskerk, Hoofddorp, koog aan de Zaan, Lijnden, Lisse, Nieuw-Vennep, Noordwijk, Overveen, Rijsenhout, Ruigoord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Sassenheim, Spaarndam, Uithoorn, Velsen-Zuid, Velserbroek, Vijfhuizen, Vogelenzang, Wijk aan Zee, Wormerveer, IJmuiden, Zandvoort, Zaandam. Actief in provincie Noord-Holland en Zuid-Holland. Voor andere regio’s en provincies neem dan contact met me op om de mogelijkheden van op-afstand te bespreken.

K.v.K. nr.: 57028478

Tel.: 06 - 1038 1039

Saeftinge 29
2036 GX Haarlem

 • Black Instagram Icon
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

©2021 door Joyce Romkes